Leiden: Bristol Meyers Squibb krijgt lab op Bio Science Park

3 mei 2021 – De Amerikaanse farmaceut Bristol Meyers Squibb (BMS) heeft een huurovereenkomst getekend voor een kavel van 19.500 m²  op het Leiden Bio Science Park.

Deze grond zal worden ingezet voor de bouw van een laboratorium gespecialiseerd in CAR T celtherapie voor het produceren en ontwikkelen van celtherapie voor onder meer patiënten met bloedkanker.

BMS is een van de grootste biofarmaceutische bedrijven ter wereld. Deze nieuwe celtherapie-faciliteit op het Leiden Bio Science Park (LBSP) wordt de vijfde faciliteit van BMS wereldwijd en bovendien de eerste Europese faciliteit van de biofarmaceut. Het lab zal worden uitgerust met de modernste technologie en productiefaciliteiten. De strategische locatie is voor BMS één van de voornaamste redenen geweest om te kiezen voor het Leiden Bio Science park.

BMS bouwt de komende jaren aan het nieuwe productie- en laboratoriumgebouw met totale omvang van circa 20.000 m². Het nieuwe gebouw omvat 14.929 m² laboratorium en 5.351 m² kantoorruimte en komt te staan aan de Willem Einthovenstraat, tegenover de bedrijven Avery Dennison en Galapagos. De start van de bouw staat voor later dit jaar gepland en is naar verwachting eind 2024 gereed.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws