Leeuwarden, Schiphol: Time Equities koopt kantoren

24 december 2020 – Time Equities heeft de Avérotoren aan de Lange Marktstraat 26 in Leeuwarden gekocht en twee kantoren in Schiphol-Rijk.

De toren wordt vanaf 2022 langjarig gehuurd door het UWV, heeft een totale verhuurbare vloeroppervlakte van ruim 8650 m² verdeeld over 17 verdiepingen en beschikt over 140 parkeerplaatsen. Het gebouw is met huurcontract en renovatieplicht verkocht aan TEI.

De Avérotoren is ontworpen door Bonnema Architecten. Het is met een hoogte van 77 meter hoog het op een na hoogste gebouw van Leeuwarden. De locatie naast het station maakt het goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Het UWV zal het volledige gebouw in gebruik nemen en verschillende divisies gaan huisvesten, waaronder het nieuwe onderdeel Stap. Gedurende 2021 wordt de toren volledig gerenoveerd en verduurzaamd, zodat deze gaat voldoen aan de standaarden en duurzaamheidsambitie van het UWV. UWV wil eind 2021 haar intrek gaan nemen.

Schiphol-Rijk
Daarnaast heeft Time Equities de kantoorgebouwen aan de Boeingavenue 50-68 en Beechavenue 54-100 in Schiphol-Rijk gekocht van Trinkaus Europa Immobilien-Fonds Nr. 5 Objekte Schiphol-Rijk/Amsterdam.

Deze kantoorgebouwen hebben gezamenlijk een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 16.000 m² kantoorruimte en beschikken over 423 parkeerplaatsen.

De gebouwen staan op Schiphol-Rijk, dat onlangs is ge-rebrand naar ‘RichPort’ en is ook wel bekend als het Amsterdam Airport Business Park. Het betreft een internationale campusachtige kantoorlocatie met veel ruimte voor groen. Amsterdam Airport Business Park ligt dicht bij Amsterdam Schiphol Airport.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws