LEEGaward: nominaties voor Honig-complex, Videolab, SIF-gebouw

10 December 2014 – Het Honig-complex in Nijmegen, het Videolab in Eindhoven en het SIF-gebouw in Panningen zijn genomineerd voor de LEEGaward 2014. De uitreking van de LEEGaward vindt donderdag 11 december vanaf 15.00 uur plaats in het Groot Zieken Gasthuis in Den Bosch. De award is een initiatief van de vereniging van leegstandsbeheerders VLBN en PropertyNL.

De jury selecteerde uit de meer dan 30 inzendingen de drie projecten. Het 35.000 m² grote Honig-complex te Nijmegen is de voormalige Honig-fabriek van Heinz. Die is nu eigendom van Ontwikkelingsbedrijf Waalfront, een samenwerkingsverband van Bouwfonds Ontwikkeling en gemeente Nijmegen (tevens opdrachtgever voor het leegstandsbeheer). Binnen een jaar tijd wist ‘kwartiermaker’ Arie-Jan Bijl de ruimte voor 80% te vullen met innovatieve, creatieve en sportieve bedrijven, met een kostendekkende exploitatie gedurende 8 jaar.

Ooit zagen de eerste dvd en blue-ray hier het licht, maar het Videolab op Strijp S is sinds 2008 door Philips verlaten. Van leegstand is echter geen sprake. Meer dan 70% van de ruimte, omgedoopt tot Office-S, is in gebruik bij uiteenlopende bedrijven en kunstenaars. Het zal nog zeker 10 jaar duren voor het 8 verdiepingen tellende gebouw wordt herontwikkeld. Het is eigendom van en in beheer bij de PPS van VolkerWessels en de gemeente Eindhoven die Strijp S ontwikkelt. Het naastgelegen Glasgebouw herbergt ook een vestiging van Office-S.

De voormalige buizenfabriek in Panningen kwam 10 jaar geleden leeg te staan. Dit industriële erfgoed (15.000 m²) uit 1960 wordt deels getransformeerd en het omliggende terrein van 30.000 m² gerevitaliseerd. het biedt onder meer onderdak aan het Bouwinformatie- en Expocentrum. Ook heeft het een kantoorfunctie en doet het dienst als bedrijfsverzamelgebouw. Het is een initiatief van 40 lokale ondernemer

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws