Landelijk: Urban Industrial koopt voor € 150 mln vijf DC’s van PostNL

6 oktober 2020 – PostNL heeft een sale-and-lease-back-overeenkomst gesloten met Urban Industrial voor vier postsorteercentra in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en ’s-Hertogenbosch en het internationale sorteercentrum in Den Haag.

Urban Industrial is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verwerven en langjarig exploiteren van strategisch gesitueerde bedrijfspanden. Het beheert een portefeuille met bedrijfsvastgoed van ongeveer 750.000 m². Met deze transactie versterkt PostNL zijn balans en maakt het waarde vrij voor het bedrijf.

PostNL ontvangt € 150 mln uit de sale-and-lease-back-transactie. De boekwinst van rond de € 61 mln wordt gezien als een eenmalig resultaat en draagt daarmee niet bij aan de genormaliseerde EBIT en het genormaliseerde totaalresultaat. De opbrengst zal de vrije kasstroom in 2020 verbeteren. Met inachtneming van de leasevoorwaarden van de transactie is de impact op de gecorrigeerde nettoschuldpositie ongeveer € 97 mln, wat leidt tot een verbetering van de leverage ratio.

De verbeterde financiële positie maakt het mogelijk om te investeren in versnelling van de digitalisering van de activiteiten als onderdeel van de transformatie van PostNL.

De transactie wordt naar verwachting afgerond in november 2020, onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws