Landelijk: AXA koopt 65.300 m² logistiek voor € 72 mln

6 juli 2020 – AXA Investment Managers – Real Assets koopt namens klanten een logistieke portefeuille van 65.300 m² in Nederland voor circa € 72 mln van ontwikkelaar Next Level Real Estate.

De portefeuille bestaat uit vier hoogwaardige complexen, waarvan er drie nieuw zijn opgeleverd en een vierde in 2013 is opgeleverd. De portefeuille is volledig verhuurd, met een gemiddelde huurperiode van ruim 11 jaar. De panden variëren in grootte van 6000 m² tot 28.500 m² en beschikken alle over kantoorruimte. De portefeuille is flexibel in te delen voor verschillende potentiële gebruikers, wat mogelijkheden biedt voor verhuur voor de langere termijn. Elk pand is gebouwd volgens hoge milieunormen en beschikt over zonnepanelen.

De portefeuille bevindt zich voornamelijk in het zuiden, in de logistieke deelmarkten Helmond, Sittard en Veghel, en staan bij nationale en internationale transportknooppunten.

Met deze transactie vergroot AXA IM – Real Assets zijn Europese logistieke portefeuille van € 1,5 mrd en zijn exposure op de Nederlandse markt. Deze wordt volgens AXA gekenmerkt door een gebrek aan aanbod van hoogwaardige panden van A-kwaliteit, wat wordt verergerd door een gebrek aan land voor ontwikkeling.

De aankoop volgt op de verwerving van een pan-Europese logistieke portefeuille van 275.000 m², die in december vorig jaar werd opgeleverd.

Bernard d’Ocquier, hoofd Transactions Benelux bij AXA IM – Real Assets: ‘De Nederlandse logistieke markt kent een zeer aantrekkelijke dynamiek, die wijst op een sterk groeipotentieel en veerkrachtige inkomstenstromen.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws