Landelijk: ARC en Europa Capital kopen light industrial portefeuille

29 november 2019 – Investment manager Europa Capital en ARC Real Estate Partners hebben een portefeuille met zes light industrial gebouwen gekocht van Looije Properties.

Het is de derde acquisitie in zes maanden ten behoeve van Europa Capital’s Fund V’s Dutch Light-Industrial Platform (DULIP).

De portefeuille bestaat uit 29.000 m² en is voor 97% verhuurd aan 48 huurders met een gemiddelde loopttijd van de huurcontracten van 3,5 jaar. Het vastgoed is in Dordrecht, Berkel en Rodenrijs, Heijningen, Zwijndrecht en Venlo gelegen.

Met deze aankoop groeit het fonds naar 26 assets met 85.000 m2 en met een AUM van € 50 mln. DULIP concentreert zich op light industrial vastgoed dat profiteert van de vraag van e-commerce en andere bedrijvigheid naar locaties dichtbij stedelijke centra.

Dulip wil haar activiteiten uitbreiden naar Duitsland. In Nederland denkt het fonds dat er ruimte is voor huurgroei omdat de vraag naar dit soort ruimte toeneemt terwijl het aanbod krimpt.

Looije Properties heeft tegelijk een distributiecentrum van 5000 m² in Waddinxveen verkocht aan een particuliere belegger.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws