Landelijk: Altera verkoopt 150.000 m² bedrijfsruimte aan Europa Capital

2 december 2019 – Vastgoedbelegger Altera verkoopt een portefeuille van ruim Europa Capital verdeeld over logistiek en bedrijfsverzamelvastgoed aan Europa Capital.

De tien vrijwel volledig verhuurde assets hebben huurders als Jusda NL, Pantos Logistics Benelux, CWT Commodities Metals, Sligro en Ikea.

De portefeuille is geconcentreerd op de belangrijke logistieke hotspots in Nederland en bedrijfsterreinen nabij stedelijke concentraties. Actief management van Altera heeft geresulteerd in een hoge bezettingsgraad en een portefeuille van hoge kwaliteit. Logistiek en bedrijfsverzamelvastgoed staat in de beleggersmarkt nog steeds volop in de belangstelling, zowel vanuit binnen- als buitenland. In samenspraak met zijn aandeelhouders heeft Altera besloten om gebruik te maken van de gunstige marktcondities voor de verkoop.

De focus ligt nu weer volledig op de kernactiviteiten van Altera: de retailportefeuille, gericht op gemakswinkelen in wijkwinkelcentra en supermarkten, en de sterk groeiende residentialportefeuille, gericht op duurzame en jonge middensegment huurwoningen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws