Landelijk: 70.000 m² aan kantoren verkocht

5 oktober 2021 – Aventicum Real Estate heeft namens een door haar beheerd vastgoedfonds een Nederlandse kantorenportefeuille verkocht.

Project Hawk bestaat uit een portefeuille van twaalf kantoorgebouwen van in totaal bijna 70.000 m². De portefeuille van 12 kantoorgebouwen is gecentreerd in en rond de Nederlandse G4-steden en omvat vijf objecten in Utrecht, drie in Den Haag, één in Rotterdam en drie in de regio Amsterdam.

Aventicum Real Estate is een platform voor het management van vastgoedbeleggingen, gelieerd aan Credit Suisse en de Qatar Investment Authority, opererend vanuit kantoren in Zürich, Londen en Amsterdam.

Koper is een joint venture tussen Revcap Advisors Ltd en Unifore Real Estate.

Sinds Aventicum’s eerste acquisitie in 2017, en in samenwerking met asset manager Cairn Real Estate, heeft Aventicum de portefeuille actief beheerd, resulterend in een bezettingsgraad van meer dan 90%.

Revcap en Unifore zullen ernaar streven voort te bouwen op de sterke fundamenten van de portefeuille en de ESG-voetafdruk verder te verbeteren.

Aventicum Real Estate beheert of adviseert een reeks closed-end vastgoedfondsen en verwerft vastgoed op aantrekkelijke locaties in Europa die zij actief kunnen managen om hun operationele prestaties en restwaarde te verbeteren.

Revcap is een in Londen gevestigde toonaangevende Europese investeerder die zich richt op de kleine en middelgrote vastgoedmarkten in zorgvuldig op elkaar afgestemde joint ventures met lokale operationele partners zoals Unifore. Unifore is een gespecialiseerde Nederlandse vastgoedbeleggings- en vermogensbeheerder met ongeveer € 800+ miljoen aan activa onder beheer.

JLL, Dentons, Deloitte en SGS adviseerden Aventicum bij deze transactie. Revcap en Unifore werden geadviseerd door Colliers, DLA, GreenbergTraurig, CFP en EY.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws