Kerkrade: Boelens de Gruyter ontwikkelt bedrijfsgebouw Ranpak

1 juni 2021 – Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter gaat in het Limburgse Kerkrade een nieuw duurzaam gebouw realiseren voor verpakkingsbedrijf Ranpak.

De ontwikkeling betreft 25.000 m² productieruimte en logistiek, 3100 m² kantoor en 600 m² showroom. De oplevering van het gebouw is gepland voor oktober 2022, na de verhuizing biedt de locatie werkgelegenheid voor zo’n 350 mensen.

Het Europese hoofdkantoor van Ranpak is nu gevestigd op meerdere locaties in Heerlen en Kerkrade. Het aan de Amerikaanse New York Stock Exchange (NYSE) genoteerde bedrijf heeft wereldwijd meer dan 700 medewerkers en is actief in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië/Pacific.

Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd aan de Rimburgerweg 40 op bedrijventerrein Julia in Kerkrade. Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Ranpak krijgt volgens BREAAM, de certificeringsmethode voor de duurzaam gebouwde omgeving, het certificaat ‘very good’. Het gebouw wordt high-end afgewerkt, waarbij het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws