Hulst: Tieleman breidt uit met 4.000 m2

22 december – Transportbedrijf Tieleman uit Kloosterzande, gemeente Hulst, breidt haar distributiecentrum met 4.000 m2 uit tot 29.000 m2 loodsoppervlak. Reden is dat het bedrijf vanaf deze maand het Europees distributiecentrum voor het Amerikaanse chemieconcern Chemtura is geworden. Dit melden diverse lokale media in Zeeland. De uitbreiding van Tieleman is vanuit Zeeland ondersteund door kennisinstituut Invest in Zeeland, dat Zeeuwse bedrijven helpt bij het zoeken naar nieuwe economische ontwikkeling.

Chemtura is een producent van specialistische chemicaliën. Tieleman gaat het transport van toevoegingen voor kunststoffen en vlamvertragers in vloeibare en poedervorm verzorgen. De producten worden gefabriceerd in Amerika en verscheept naar Antwerpen. Vervolgens wordt vanuit Kloosterzande de verspreiding naar de rest van Europa geregeld.

Chemtura heeft bewust gekozen voor een distributiecentrum in Zeeland, zodat de goederen vlakbij de Antwerpse haven opgeslagen zijn. “Wat onze opdrachtgever ook aanspreekt is de flexibiliteit, de manier waarop we met elkaar omgaan en de ligging tussen zes havens”, zegt mede-eigenaar Rudie Tieleman van Tieleman Transport tegen de PZC. Tieleman heeft op dit moment 113 vaste medewerkers en vijftien ingehuurde krachten. Het familiebedrijf dat 90 jaar geleden werd opgericht door de familie Tieleman, is gevestigd aan de Oudeweg 16. In de jaren zeventig begon het bedrijf internationaal transport naar Frankrijk en Duitsland. Nu rijden er dagelijks honderd vrachtwagens door Europa voor Tieleman. Inmiddels is Tieleman ook actief richting Azië en met Chemtura mag Amerika daaraan worden toegevoegd, aldus Omroep Zeeland.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws