Zwolle: zorglocatie HSK20 aan Smeengekade wordt woongebouw

19 Oktober 2016 – DeltaWonen en BPD hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de transformatie van het voormalige zorggebouw De Nieuwe Haven aan de Harm Smeengekade 20 te Zwolle, in de volksmond HSK20 genoemd.

De transformatie van HSK20 bestaat uit de realisatie van 65 appartementen en 300 m² aan commerciële ruimte. Er komen 26 sociale huurappartementen op de eerste vier verdiepingen, die na realisatie verhuurd worden door woningcorporatie DeltaWonen. Op de vijfde tot en met tiende verdieping worden nog eens 39 koopappartementen gerealiseerd.

Het gebouw wordt gedeeltelijk gesloopt, waarbij het casco wordt hergebruikt. De sloop gaat gefaseerd verlopen. De werkzaamheden op de begane grond starten in november 2016. In februari 2017 volgt archeologisch onderzoek. Daarna start het werk  van de overige verdiepingen. Oplevering van het geheel staat gepland voor zomer 2018.

Recente voorbeelden van samenwerkingsprojecten tussen DeltaWonen en BPD zijn 32 huurwoningen in de wijk Veerallee (Prinsenpoort) in Zwolle en 32 huurwoningen in het Stationskwartier in Kampen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws