Hoorn krijgt nieuw bedrijventerrein

Het nieuwe terrein, Zevenhuis, komt vlak langs de A7 te liggen.

De gemeente Hoorn krijgt een nieuw bedrijventerrein: Zevenhuis. Het wordt een groen, waterrijk bedrijventerrein dichtbij de A7, aan de toekomstige verkeersader N23 en ten noorden van de woonwijk Bangert en Oosterpolder. Dit jaar worden de eerste hectares bouwrijp gemaakt.


De gemeente gaat het terrein samen ontwikkelen met twee bedrijven die op zoek zijn naar een locatie: de Scholtens Projecten en Steenveste. Guido Scholtens, algemeen directeur van de Scholtens Groep: ‘Het wordt een duurzaam bedrijventerrein dat staat voor ketensamenwerking, cocreatie en kennisdeling, om zo een duurzame relatie met bedrijven op te bouwen.’
Zevenhuis is in de eerste plaats bedoeld voor bedrijven uit Hoorn en de regio, maar biedt ook bedrijven van buiten de regio een plek. Het is bedoeld voor de vestiging van allerlei branches uit onder andere het midden- en kleinbedrijf, zoals handel, dienstverlening, productie en opslag. Het is voor het eerst sinds jaren dat er weer nieuwe bedrijfsgrond beschikbaar is in Hoorn. ‘Bedrijventerrein Zevenhuis zal een impuls geven aan de werkgelegenheid in Hoorn en de regio Westfriesland’, aldus wethouder Aart Ruppert.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws