Hoogeveen, Nieuw-Vennep: Beter Bed verkoopt DC’s

9 december 2019 – Beter Bed Holding verkoopt in een sale-and-lease-backtransactie zijn distributiecentra in Hoogeveen en Nieuw-Vennep.

Beter Beheer is voor beide DC’s een afzonderlijke sale-and-lease-backtransactie aangegaan voor een bedrag van in totaal € 5,1 mln. De totale boekwinst op deze transacties bedraagt € 1,6 mln na belastingen. DC Hoogeveen is overgenomen door A. van Looijengoed Vastgoed en DC Nieuw-Vennep door Meyer Bergman.

Samen met de eerder aangekondigde sale-and-lease-backtransactie van het distributiecentrum in Uden (Linie 27), tonen deze transacties aan dat de Benelux-activiteiten van Beter Bed Holding zullen blijven opereren in de huidige logistieke structuur.

Deze transacties dragen bij aan de verbetering van de nettoschuldpositie van Beter Bed Holding, omdat de opbrengst zal worden gebruikt om bankschuld af te lossen. Samen met de desinvestering van Matratzen Concord die op 2 december werd afgerond, zijn deze transacties belangrijke stappen voor de transformatie van Beter Bed Holding.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws