HOOFDKANTOOR 3M NEDERLAND VERHUIST NAAR DELFT

Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van internationaal technologiebedrijf 3M wordt gerealiseerd op Science Port Holland te Delft.

Het gebouw omvat circa 4.700 m2 aan o.a. kantoorruimte, laboratoriumruimte en showroom en wordt ontwikkeld op Technopolis, een hightech bedrijvenpark dat onderdeel uitmaakt van Science Port Holland. Science Port Holland, een samenwerkingsverband van de gemeenten Delft en Rotterdam en de TU Delft, is bedoeld als een locatie voor bedrijven die diensten en producten ontwikkelen op basis van hoogwaardige kennis.

3M werd geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Boris Ziermans, Partner bij Cushman & Wakefield in Amsterdam licht toe: “Bij de hoogwaardige kantoorontwikkeling, naar het ontwerp van architectenbureau Cepezed, worden diverse toepassingen van 3M zelf in het gebouw verwerkt. Het karakteristieke ontwerp symboliseert tevens de technologische innovatie waar de organisatie voor staat. Al meer dan 100 jaar worden door 3M nieuwe producten uitgevonden, ontwikkeld en geperfectioneerd voor zeer uiteenlopende sectoren. De vestiging van 3M op Technopolis is derhalve een logische keuze en een waardevolle toevoeging voor zowel 3M als Science Port Holland.” 
Uitgangspunt voor de bouw is door BREEAM-NL gecertificeerd te worden met de duurzaamheidsprestatie 'Very good'. Oplevering van het hoofdkantoor van 3M is gepland in het derde kwartaal van 2014.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws