Hoofddorp: Segro en Aan de Stegge Twello bouwen warehouse

29 november 2019 – Segro bouwt verder aan het Segro Logistics Centre Schiphol in Hoofddorp.

Het nieuwe warehouse van in totaal ruim 17.000 m² komt op een zichtlocatie direct aan de A4 op Schiphol Trade Park en wordt gerealiseerd door Aan de Stegge Twello. Segro verwacht dat het Q2 2020 wordt opgeleverd.

Met de aanwinst van het Segro Logistics Centre Schiphol breidt Segro zijn toekomstbestendige portefeuille verder uit. Het logistiek centrum sluit goed aan bij de vraag vanuit de markt, zoals een centrale locatie met een goede infrastructuur.

Segro en Aan de Stegge Twello streven voor dit nieuwe project naar de Breeam Excellent-status. Dit is de basis van waaruit het duurzaam gebruik van het pand verder wordt geoptimaliseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een steeds betere monitoring van de processen in en om het gebouw, zoals het verbruik van energie en gebruik van materialen (zoals laaddeuren). Daarbij is het energiegebruik gasloos en zuinig, wordt er warmte- en koudeopslag gebruikt en er is een duurzaam lichtplan ingezet met zoveel mogelijk daglicht en LED-licht.

Het logistieke centrum wordt gebouwd op Schiphol Trade Park, een ontwikkeling van SADC. Het park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te zijn.

Het distributiecentrum wordt 20 meter hoog. Van de in totaal 17.000 m² is inmiddels 9300 m² verhuurd aan een internationaal logistiek bedrijf. Deze unit wordt gekoeld, voorzien van een warmte-koudeopslag en voldoet aan de Tapa-A certificering. De naastgelegen logistieke ruimte van 7850 m² is nog beschikbaar voor een tweede gebruiker.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws