Hoofddorp: Overeenkomst Hyde Park getekend

27 Juli 2018 – Donderdag 26 juli hebben de gemeente Haarlemmermeer en Hyde Park bv de hoofdlijnenovereenkomst voor het project Hyde Park getekend.

Hyde Park is een ontwerp van architecten- en stedenbouwkundig bureau MVRDV in opdracht van Snippe Projecten en IC Netherlands, die samen onder de naam Hyde Park de nieuwe woonwijk realiseren.

De Haarlemmermeerse gemeenteraad heeft 19 juli ingestemd met het stedenbouwkundige plan. Dit geeft de hoofdlijnen aan voor de nieuwe ontwikkeling van het gebied Beukenhorst-West, zoals de soorten en aantallen woningen en de hoogtes van de gebouwen, de doelgroepen, de parkeernorm en de visie op de openbare ruimte. De nieuwe woonwijk geeft invulling aan de grote woningbouwopgave die zowel lokaal nodig is als voor de metropoolregio Amsterdam. Er komt veel betaalbare woonruimte voor bijvoorbeeld starters, kleine gezinnen en ‘empty nesters’. Er komt minimaal 20% sociale huur en 10% betaalbare koop. Als onderdelen van het project Hoofddorp-Centraal sluiten het gebied en het Wandelbos op elkaar aan. In de hoofdlijnenovereenkomst is de economische uitvoerbaarheid van het stedenbouwkundig plan onderbouwd en zijn de financiële uitgangspunten opgenomen. In Hyde Park, waar maximaal 4000 appartementen komen, worden wonen, werken, winkelen en andere functies gemengd.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws