Hoofddorp: Montea koopt distributiecentrum

30 Maart 2018 – Montea Nederland heeft met Kenick Capital uit Moerdijk een akkoord bereikt over de overname van een logistiek pand op bedrijventerrein De President in Hoofddorp.

Het gebouw omvat 6290 m² en heeft 108 parkeerplaatsen. De President is een bedrijvenpark ten zuiden van Hoofddorp van 100 hectare.

Het pand is momenteel verhuurd aan Idexx Europe op basis van een huurovereenkomst met vaste duurtijd tot 30 juni 2029 en een brutohuurinkomen van € 650.000 per jaar. De transactie wordt afgesloten met een aanvangsrendement van 6,95%.

Montea Comm.VA zal deze transactie financieren door een inbreng in natura van de schuldvordering van Kenick Capital op Montea Nederland tot betaling van de koopprijs in het kapitaal van Montea Comm.VA binnen de grenzen van het toegestane kapitaal. Deze transactie zal leiden tot een versterking van het eigen vermogen van Montea Comm. VA met € 8,825 mln, wat overeenstemt met de investeringswaarde exclusief overdrachtskosten, die € 529.500 bedragen.

De overeenkomst tussen Montea en Kenick is op 29 maart ondertekend. Montea is gespecialiseerd in logistiek vastgoed en staat genoteerd aan Euronext Brussel.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws