Hoofddorp: Chinese Hikvision naar SADC-bedrijvenpark De President

18 Mei 2015 – Hikvision Digital Technology heeft een koopovereenkomst getekend voor een kavel van 9.526 m2 op Bedrijvenpark De President in Hoofddorp. Hikvision laat hier haar nieuwe Europese hoofdkantoor met logistieke voorzieningen bouwen.

Het Europese hoofdkantoor is sinds 2009 gevestigd op Graan Voor Visch in Hoofddorp, maar vond daar niet de mogelijkheid tot uitbreiding. In nauwe samenwerking met regionale gebiedsontwikkelaar SADC is De President als meest geschikte locatie gekozen voor de nieuwe huisvesting van Hikvision. Na oplevering (turnkey) van het nieuwe pand door aannemer Hercuton zal naar verwachting in mei 2016 het volledige personeel van Hikvision Europe naar bedrijvenpark De President verhuizen.

Het Chinese bedrijf Hikvision Digital Technology (met een marktwaarde van US$12.1 billion) is een van de grootste leveranciers van kwalitatief hoogwaardige digitale video surveillance producten en oplossingen. Sinds de oprichting in 2001 is het bedrijf gegroeid naar een wereldspeler met meer dan achtduizend medewerkers, veertien vestigingen over de gehele wereld, afnemers in meer dan honderd landen en een marktaandeel van meer dan vijftig procent in China. Vanuit het Europese hoofdkantoor in Hoofddorp wordt de Europese distributie en technische ondersteuning geleverd. De nabijheid van en de snelle verbinding met Schiphol maken bedrijvenpark De President in Hoofddorp tot de ideale vestigingslocatie voor Hikvision.

Bedrijvenpark De President is een ontwikkeling van de gemeente Haarlemmermeer en regionale gebiedsontwikkelaar SADC. De President is een modern, groen en kwalitatief hoogwaardig bedrijvenpark op een uitstekende locatie in Hoofddorp, midden in de Randstad, vlakbij Schiphol en Amsterdam en rechtstreeks bereikbaar via de afrit Hoofddorp-Zuid van de A4. Een flexibele verkaveling zorgt er hier voor dat een grote diversiteit aan ondernemers zich vestigt. De President is een veelzijdig en stijlvol ingericht bedrijvenpark. Deze locatie is een zeer geschikte uitvalsbasis voor regionale en (inter)nationale bedrijven midden in de Randstad. Op Bedrijvenpark De President wordt veel aandacht besteed aan een professionele en stijlvolle uitstraling en duurzaamheid. Sinds de start van de ontwikkeling in 2008 hebben zo’n vijftig grotere en kleinere bedrijven zich reeds gevestigd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws