Hoofddorp: APF verkoopt The Avenue Building aan Aviva Immo Selection

4 Februari 2019 – De Amsterdamse investment manager APF International heeft kantoorgebouw The Avenue Building in Hoofddorp verkocht aan Aviva Immo Selection.

Aviva Immo Selection werd vertegenwoordigd door L’Etoile Properties. Naar verluidt gaat het om een transactie van € 30 mln.

The Avenue Building staat aan Scorpius 1 op bedrijventerrein Beukenhorst direct naast treinstation Hoofddorp Centraal, bij de op- en afritten naar rijksweg A4 (Amsterdam–Den Haag) en op slechts vijf minuten reisafstand van luchthaven Schiphol. Het gebouw heeft een totaal oppervlak van 10.000 m2 en 88 parkeerplaatsen en is bijna helemaal verhuurd aan vier verschillende kantoorgebruikers, waarvan L’Oréal de grootste is. Het negen verdiepingen hoge kantoorgebouw is opgeleverd in 2001 en heeft een energielabel A.

APF International is een Amsterdamse investment manager met ruim € 1,3 mrd aan vastgoed onder management.

Cushman & Wakefield adviseerde verkoper APF International bij de verkoop van The Avenue Building. Aviva is naast L’Etoile Properties geadviseerd door advocatenkantoor Houthoff Buruma en het Britse makelaarskantoor Malcolm Hollis. Voor L’Etoile Properties is dit de derde transactie namens verschillende investeerders in het stationsgebied van Hoofddorp in een jaar tijd.

Boris Ziermans, international partner Capital Markets Cushman & Wakefield: ‘Hoofddorp is vanwege de gunstige ligging, dicht bij Amsterdam en Schiphol, heel aantrekkelijk voor kantoorgebruikers en daarmee ook voor kantoorbeleggers. L’Oréal is hier al jaren gevestigd en de afgelopen jaren hebben ook grote, internationale bedrijven zoals Danone, TNT en Asics gekozen voor Hoofddorp. Voor hen is dit gebied onderdeel van Amsterdam en een prima alternatief nu de beschikbare kantoorruimte in Amsterdam behoorlijk is opgedroogd.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws