Honselersdijk: Nieuwbouw distributiecentrum Heyl van start

 

11 januari 2018 – Zaterdag 13 januari wordt om 12.30 uur de officiële eerste paal geslagen voor het nieuwe onderkomen van WK Heyl jr. in Honselersdijk.

Hiermee kiest Heyl opnieuw voor een locatie midden in het Westland. Hercuton realiseert de nieuwbouw turn-key voor dit familiebedrijf in bloemen en planten.

Het distributiecentrum met kantoren wordt gerealiseerd op een perceel van 15.000 m² en heeft een brutovloeroppervlakte van 25.000 m². Tevens wordt er 1600 m² kantoorruimte gerealiseerd.

Het pand sluit op 2 niveaus aan op de productstraat van Royal Flora Holland en is onder meer voorzien van een 16.000 m² koelruimte en 33 docks. Het rechterdeel van het gebouw is volledig ingericht als koelcel, binnen het linkerdeel zijn de kantoren dubbel laags opgenomen, een uniek ontwerp binnen het veilingwezen.

De firma Heyl bedient de Duitse bloemisten dagelijks tot achter de winkeldeur. Om verdere groei en optimalisatie in de bedrijfsprocessen te faciliteren krijgt deze bloemengroothandelaar drie maal zo veel ruimte ter beschikking, wordt het gebouw volledig geklimatiseerd en wordt vergaande mechanisatie toegepast.

Vanwege de brandwerendheid en energiegunstige eigenschappen wordt de hoofdconstructie van het gebouw volledig in beton gerealiseerd. Hercuton realiseert de nieuwbouw volledig turn-key en heeft overal de coördinatie over. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton in samenwerking met architectenbureau Gerrit van der Vijver.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws