Eindhoven: Hoofdkantoor Philips Benelux van Boschdijk naar High Tech Campus

25 Februari 2019 – Philips verhuist begin 2020 zijn Benelux-hoofdkantoor in Eindhoven van de Boschdijk naar de High Tech Campus.

Op de High Tech Campus neemt dit onderdeel van het gezondheidstechnologiebedrijf zijn intrek in de gebouwen HTC-51 en HTC-52. Het huurcontract loopt tot 2035.

‘Het huurcontract van ons huidige kantoor loopt eind maart 2020 af. Dit is een natuurlijk moment om ons te beraden op onze huisvesting. Daarbij lagen alle opties binnen Eindhoven open’, aldus Hans de Jong, president van Philips Nederland. ‘De High Tech Campus is een buitengewoon belangrijke broedplaats voor nieuwe ideeën. Bovendien biedt de Campus een heel aantrekkelijke en diverse werkomgeving. Dat is mede de doorslag geweest voor deze keuze.’

In 2018 verlengde Philips de huurovereenkomst van zijn drie hoofdgebouwen (HTC-33, -34, en -36) op de High Tech Campus tot 2035. Het gezondheidstechnologiebedrijf is de belangrijkste huurder van de High Tech Campus, waarvan Philips zelf de oprichter is.

Philips huurt in totaal 116.095 m² op de High Tech Campus, verdeeld over 13 gebouwen. Hiermee voorziet het bedrijf vanaf 2020 in de huisvesting van ruim 5500 werknemers. In de hele regio Eindhoven werken 8500 werknemers van Philips.

De High Tech Campus is volgens sommigen uitgegroeid tot de slimste vierkante kilometer van Europa. In totaal zijn er meer dan 185 verschillende bedrijven en onderzoeksinstellingen gevestigd. Gezamenlijk bieden deze organisaties werkgelegenheid aan ruim 11.500 onderzoekers, productontwikkelaars en (startende) ondernemers.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws