Hilversum: Pinnacle koopt Media Park

9 Januari 2019 – Pinnacle, het vastgoedbedrijf van onder andere Prins Bernhard jr., heeft Media Park in Hilversum gekocht.

Dat heeft de verkoper Europa Capital bekend gemaakt. Financiële details worden niet bekend gemaakt. De transactie betreft in totaal 155.746 m² aan gebouwen; tv- en radiostudio’s, productiefaciliteiten, kantoren en opslag. Het centrum voor de media in Nederland is voor 95% verhuurd.

Vorig jaar werd bekend dat Media Park in de etalage stond. In september onthulde de gemeente Hilversum haar toekomstvisie voor het gebied. Het moet een multifunctioneel gebied worden waar ook ruimte is voor (studenten)woningen, horeca, een hotel en meer kantoorruimten. Op termijn zouden er 5000 studentenwoningen moeten worden gebouwd. Welke plannen Pinnacle het Media Park heeft is op dit moment nog niet duidelijk.

“Er is een einde gekomen aan de onzekerheid met betrekking tot de toekomstig eigendom van het Media Park, daar ben ik blij mee, aldus wethouder Jaeger van de gemeente Hilversum. “Het is positief dat de ontwikkelde visie op het mediapark een stevige basis heeft gelegd voor optimisme over de toekomstige mogelijkheden van het park. Het heeft een gewenste inpuls gegeven aan het verkoopproces. Wij zien uit naar een goede samenwerking met de nieuwe eigenaar om het mediapark om te vormen naar een toekomstbestendig en levendige bedrijfscampus voor de creatieve digitale media industrie”.

De ontwikkelaar heeft ervaring met herontwikkeling en transformatie van vastgoed, zoals Park Hoog Oostduin in Den Haag, het voormalige Shell kantoor dat is omgebouwd naar appartementen en verkocht aan Bouwinvest (de huurwoningen). In Haarlem neemt Pinnacle het Beresteyn complex in het stationsgebied onder handen en in Amsterdam heeft de ontwikkelaar het voormalig ING-kantoor aan de Haarlemmerweg getransformeerd naar woonruimte, ook met Bouwinvest als eindbelegger.

TCN kocht in 2003 Media Park van productiebedrijf NOB, destijds nog eigendom van de overheid. Het betrof ruim 23 hectare van het 30 hectare grote gebied. Toen TCN in 2012 failliet ging, kwam het in andere handen. Het management werd doorgezet onder aan andere naam.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws