Hilversum: Buitenlandse belegger koopt H-Park voor € 50 mln

18 december 2020 – Een buitenlandse particuliere belegger heeft H-Park Hilversum voor € 50 mln aangekocht. Verkoper is een particuliere ontwikkelaar.

H-Park is een mixed-use complex met 11.000 m² kantoorruimte met onder meer huurder MediaMonks, 400 m² sportfaciliteiten van Bonjasky Academy, 33 woon/werk appartementen en 36 short-stay appartementen. Het gehele complex is voorzien van een A+++ energielabel.

Het complex is een eind 2019 opgeleverde herontwikkeling van twee oude fabrieksgebouwen die oorspronkelijk in gebruik waren bij Nivea-fabrikant Beiersdorf. Nadat deze fabrikant begin jaren ’80 verhuisde, werden de gebouwen betrokken door de NOS en uiteindelijk door de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Na het leegkomen van het complex is gestart met een volledige renovatie waarin de geschiedenis van het complex terug komt.

De verkoper werd geadviseerd door Eversheds Sutherland en Rechtstaete. De koper werd bijgestaan door BNP Paribas Real Estate, NewGround Law, VanOlde en Drees & Sommer. De nieuwe eigenaar heeft BNP Paribas Real Estate aangesteld als property & assetmanager.

BNP Paribas Real Estate heeft de koper, een bestaande relatie vanuit de International Investment Group, geadviseerd bij haar eerste aankoop in Nederland. De International Investment Group (IIG) is een cross-border team waarin teams uit de EMEA en APAC samenwerken. De IIG wordt aangestuurd vanuit het kantoor in Londen en biedt via de verschillende platformen in onder meer Dubai, Hong Kong en Singapore direct contact met de belangrijkste internationale beleggers.

Michiel Santing, director International Investment Group BNPP RE: “H-Park is een perfect voorbeeld van de samenwerking tussen verschillende onderdelen binnen de BNP Paribas Group. Onze teams in Azië en het Midden-Oosten geven ons de mogelijkheid om direct contact te hebben met de beleidsmakers van het buitenlands kapitaal. De nauwe samenwerking met onze afdelingen Wealth Management, Corporate & Institutional Banking en het Nederlandse Real Estate team heeft ertoe geleid dat wij deze transactie tijdens de Covid-19 periode tot een goed einde hebben kunnen brengen.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws