Hengelo: RVB verlengt huurcontract met 5 jaar

2 april 2021 – Het Rijksvastgoedbedrijf verlengt de huur voor het kantoor van Property Match aan de Enschedestraat 120–122 in Hengelo met 5 jaar, tot april 2026.

Het pand waarin de Belastingdienst gevestigd is, is omstreeks 1970 gerealiseerd en in de loop van 2018 gerenoveerd. Het gebouw heeft een U-vorm, waarbij de beide vleugels beschikken over vier bouwlagen boven maaiveld en het middenstuk over twee bouwlagen. De meest zuidelijke vleugel beschikt daarnaast nog over een kelder.

Het gebouw wordt nog voor eind 2021 verduurzaamd tot energielabel C. Daarmee loopt Property Match vooruit op de verplichte energieprestatie verbetering van kantoorpanden per 2023.

Om dit label te behalen wordt het gebouw onder andere voorzien van 40 stuks zonnepanelen en nieuwe HR 107 CV-ketels. De armaturen worden vervangen en voorzien van LED-verlichting en de betonplaten van de buitengevels worden na-geïsoleerd. Daarnaast wordt het kantoor ook van binnen geüpgraded met onder andere nieuwe vloerbedekking en nieuwe sanitaire voorzieningen. De werkzaamheden worden door lokale partijen uitgevoerd, wat binnen de duurzaamheidsgedachte past om transportbewegingen tot een minimum te beperken.

Gezamenlijk zorgen deze duurzaamheidsmaatregelen voor een forse besparing op de energiekosten. Dit voordeel komt geheel ten goede aan de gebruiker, het Rijksvastgoedbedrijf en de Belastingdienst.

Het gebouw is ruim 4400 m² vvo groot met 87 parkeerplaatsen op eigen terrein en wordt aan de zuidzijde en westzijde begrensd door het spoor.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws