Hengelo: Granite koopt warehouse van Bolk Logistics

7 december 2020 – Granite REIT, het Canadees beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfonds, heeft het warehouse van Bolk Logistics in Hengelo door middel van een sale-and-leaseback transactie gekocht.

Het object aan de Zuidelijke Havenweg 2 is gelegen op bedrijventerrein Twentekanaal Zuid naast Container Terminal Twente (CTT).

Het object is door Bolk Logistics zelf ontwikkeld en beschikt over een totaal metrage van 28.607 m², verdeeld over verschillende units. Bolk Logistics heeft voor het gehele object een langjarige huurovereenkomst getekend en gebruikt het object voor opslag en distributie voor diverse klanten van Bolk Logistics.

André Pluimers, Algemeen directeur Bolk Logistics: ‘Met deze transactie maken we de middelen vrij voor verdere expansie van onze warehousing-activiteiten. We zijn zeer content met het vertrouwen van Granite in ons bedrijf, ons businessmodel en onze regio’.

Witsard Schaper, Hoofd Europa van Granite: ‘Met deze acquisitie zet Granite zijn strategie voort om te investeren op locaties met sterke infrastructuur. Het intermodale karakter van deze locatie, direct gelegen aan de Container Terminal Twente (CTT) en profiterend van de aankomende verbreding van de A1, geven aan waarom Twente een prominente plek inneemt in de top 10 van logistieke hotspots.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws