Hengelo: DHG koopt bedrijfspand Stork IMM

8 september 2021 – DHG heeft in een sale-and-lease-back transactie het bedrijfspand aan de Alfred Marshallstraat 2 te Hengelo aangekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 6 mln.

Het bedrijfsgebouw heeft een oppervlakte van bijna 11.000 m² en is staat op een perceel van 2 hectare aan de Alfred Marshallstraat 2 te Hengelo. Het is volledig en langjarig gehuurd door spuitgietmachine fabrikant Stork IMM.

Stork IMM (Injection Moulding Machines) is meer dan 50 jaar geleden ontstaan als onderdeel van de innovatieve machinefabriek Stork & Co. Het bedrijf werd rond de eeuwwisseling afgesplitst van het moederbedrijf en spitst zich sindsdien toe op de productie van extreem snelle spuitgietmachines met als focusmarkten de verschillende verpakkingsindustrieën. Stork IMM is onlangs overgenomen door Stibbe Participaties, waarna DHG het bedrijfspand in een sale-and-lease-back transactie heeft verworven.

Deze aankoop past in de strategie van DHG om naast de Smartlog-ontwikkelportefeuille de beleggingsportefeuille aan te vullen met grootschalige en hoogwaardige bedrijfspanden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws