Helmond, Amersfoort en Deventer: Cityside start transformaties

20 September 2018 – Cityside Apartments heeft kantoorgebouwen in Helmond en Amersfoort gekocht met het doel deze te transformeren naar woonruimte. In een Deventer is een woonzorgcomplex aangekocht.

Het kantoorgebouw in het centrum van Helmond staat aan de Kasteel Traverse en de Stationsstraat. Naast een zakelijk deel waar ING Bank en Ceulen Huidkliniek al gevestigd zijn, worden hier 7 studio’s, 20 tweekamer- en 6 driekamerappartementen gerealiseerd. De woningen worden in het tweede kwartaal van volgend jaar opgeleverd. Dit wordt de eerste vestiging van Cityside Apartments in Noord-Brabant.

In Amersfoort is de onderneming uit Apeldoorn eveneens sinds september eigenaar van een kantoorgebouw (4681m²) aan de Stadsring 201. Op dit moment worden hier uitsluitend commerciële ruimtes verhuurd. Het pand ligt tegenover Eemside Apartments, een wooncomplex dat Cityside Apartments eerder realiseerde in een leegstaand kantoorgebouw.

Onlangs heeft de onderneming St. Jurriën aangekocht in Deventer, een woonzorgcomplex van Zorggroep Solis dat uit een hoofdgebouw en 79 appartementen bestaat. In de eerste fase gaat ze in het leegstaande hoofdgebouw 32 woningen voor ouderen met een zware zorgvraag en 16 aanleunwoningen realiseren. Na afronding van deze fase worden de huidige 79 appartementen gerenoveerd en wordt het hele complex verduurzaamd. De oplevering van het hoofdgebouw staat gepland op 1 februari 2019.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws