Helmond: AEW Europe koopt drie DC’s (50.000 m2)

27 Juli 2015 – AEW Europe heeft voor € 40 mln drie distributiecentra in Helmond van in totaal 50.000 m2 aangekocht. De centra, die volledig verhuurd zijn aan Schneider Electric, waren in handen van District54, een onderdeel van Van Berlo Vastgoed. De aankoopsom betekent een bruto aanvangsrendement van 6,9%. De distributiecentra zijn aangekocht ten behoeve van het Logistis Fund van AEW Europe.

Dit is door AEW Europe meegedeeld. Tegelijkertijd is AEW Europe een overeenkomst aangegaan met Van Berlo Vastgoed die uitbreiding in Helmond mogelijk maakt.

De drie aangekochte panden hebben een omvang van 18.000 m2, 17.000 m2 en 15.000 m2 en zijn ontwikkeld in resp. 2004, 2006 en 2013. Ze zijn alle drie verhuurd aan Schneider Electric met een huurtermijn van minimaal vijf jaar. Voor Schneider Electric is Helmond de centrale logistieke hub richting de EMEA landen. De panden liggen bij de kruising van de A2 en A67 en hebben daarmee rechtstreekse verbindingen tussen Antwerpen en Rotterdam enerzijds en Duitsland anderzijds.

De transactie is de eerste acquisitie van het Logistis Fund in Nederland en brengt daarmee het investeringsniveau dit jaar op ruim € 400 mln. De strategie van het fonds is gericht op het samenwerken met lokale ontwikkelaars om een portefeuille op te bouwen van Grade A logistieke parken op prominente locaties op de belangrijkste transportknooppunten in continentaal Europa.

AEW Europe heeft momenteel een portefeuille logistiek van ruim 1,8 mln m2 in Frankrijk. Italië, Spanje, Benelux, Duitsland en Central Europa.

AEW Europe en District54 werden bij deze transactie geadviseerd door JLL.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws