Heinenoord: WDP ontwikkelt DC voor Newcorp Logistics

7 Maart 2018 – WDP realiseert op bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord een distributiecentrum van 20.000 m² voor onder andere NewCorp Logistics.

WDP heeft voor deze ontwikkeling een kavel van 30.000 m² gekocht. De ontwikkeling bestaat uit een bedrijfshal met mezzanine inclusief VAL-ruimte, kantoorruimten en buitenterrein. Het nieuwe distributiecentrum met moderne faciliteiten wordt gebruikt als op- en overslagruimte van accijnsgoederen en food products. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton, dat de nieuwbouw turn-key zal opleveren.

Hercuton is sinds het voortraject nauw betrokken bij deze nieuwbouw. Het hybride pand is opgebouwd vanuit een stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een betonnen plint. Er zijn 21 docks voorzien. Opvallend is het feit dat het distributiecentrum zich in het midden bevindt met aan weerszijden kantoorruimten. Hercuton start in week 20 met de grondwerkzaamheden. De oplevering staat gepland op 1 maart 2019.

NewCorp Logistics is een van origine Oud-Beijerlands bedrijf. Het verzorgt de logistiek van onder andere douanegoederen en regelt het transport naar meer dan 60 landen.

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft ruim 3,5 miljoen m² panden in portefeuille, verdeeld over ruim 180 locaties op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië.

Hercuton is gespecialiseerd in het conceptmatig ontwerpen en bouwen van duurzame bedrijfshuisvesting in prefab-beton. Het neemt de verantwoording voor het hele bouwtraject.

Bedrijvenpark Hoeksche Waard is een gemengd bedrijventerrein in Heinenoord (gemeente Binnenmaas). Het bedrijvenpark is strategisch gelegen met het oog op Rotterdam en Antwerpen, havens en andere belangrijke bestemmingen. Er wordt 20 hectare grond uitgegeven. Zowel kleine als grote kavels zijn op het bedrijvenpark mogelijk; de omvang van de kavel bepaalt de ondernemer zelf. Het bedrijvenpark is geschikt voor ondernemers in de sectoren transport, logistieke dienstverlening, groothandel, productie en techniek.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws