Heerlen: DocMorris investeert € 30 mln op Avantis

De komst van DocMorris wordt op de website van bedrijventerrein Avantis aangeduid als een doorbraak.

13 maart 2014 – Postorder-apotheek DocMorris concentreert zich op het European Business Park Avantis, een bedrijventerrein tussen Heerlen en Aken. Op Avantis gaat DocMorris een vier verdiepingen tellend kantoorgebouw bouwen met ongeveer 5500 m² en een distributiecentrum met ongeveer 10.000 m² oppervlak. De kavel die DocMorris in gebruik neemt is ongeveer 30.000 m2. De totale investering is € 30 mln.

Het bedrijf heeft nu nog twee vestigingen nabij C-Mill in Heerlen. De vestigingen liggen een kilometer uit elkaar en dat werkt volgens DocMorris niet efficiënt. In het nieuwe pand gaan ook apothekers werken die online advies gaan geven aan klanten.  DocMorris is Europa’s grootste verzendapotheek.  

De samenvoeging van de bestaande twee vestigingen zorgt volgens het bedrijf, dat 14 jaar geleden werd opgericht, voor betere arbeidsomstandigheden, vereenvoudigde communicatie en ruimte om te innoveren.
De postorder-apotheek verhuist in 2015 naar de nieuwe locatie. DocMorris telt 500 medewerkers en was afgelopen jaar goed voor een omzet van € 324 mln.
Het grensoverschrijdende bedrijvenpark Avantis is eigendom van de Nederlandse gemeente Heerlen, de Duitse stad Aken, de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de Industriebank LIOF, die het project mede ondersteund heeft. Er is 40 ha uitgeefbare grond. Sinds de start in 2001 hebben zich er slechts enkele bedrijven gevestigd, waaronder het bedrijf Solar Holland en Naebers Elektrotechniek.

Na de Duitse logistieke dienstverlener en ontwikkelaar Honold Logistik Gruppe, die een 82000 m2 groot distributiecentrum voor goederenopslag en het uitvoeren van logistieke diensten, op Avantis bouwt en het Duitse STS Tecom GmbH, een hardware producent en designer voor de industrie en communicatie- technologie is Doc Moris het derde en eerste Nederlandse bedrijf dat zich in korte tijd op Avantis vestigt. Daarmee worden in de tien jaren van haar bestaan nu de eerste successen geboekt.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws