Heerlen, Beuningen: Montea koopt distributiecentra

3 September 2014 –  De Belgische beursgenoteerde belegger Montea koopt het nieuwe distributiecentrum van DocMorris in Heerlen en het in 2009 opleverde distributiecentrum van Depa in Beuningen.

Voor de twee distributiecentra in Heerlen en Beuningen plus een van 6000 m² met Nippon Express als huurder in Zaventem (België) betaalt Montea € 39 mln. Het aantal panden van het logistieke vastgoedbedrijf op Nederlandse bodem komt hiermee op vijf, na de aankoop van distributiecentra in Oss, Waddinxveen en Almere in februari dit jaar en oktober vorig jaar. Montea is sinds 2006 genoteerd aan de beurs in Brussel en Parijs en heeft een portefeuille ter waarde van € 352,8 mln. 
Montea en Bouwbedrijf L. van de Ven / Korund hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een project op maat van circa 14.800 m² voor DocMorris. Het terrein is gelegen in het European Business Park Avantis in Heerlen. Het bedrijvenpark Avantis werd in het jaar 2000 aangelegd en ligt op de grens van Nederland met Duitsland.

Postorderapotheek
DocMorris is het bekendste apotheekmerk in Duitsland en tevens Europa’s grootste postorderapotheek. DocMorris is een dochteronderneming van Zur Rose. DocMorris is momenteel gehuisvest op twee verschillende locaties in Heerlen en wil haar activiteiten bundelen onder één dak. 
Het bedrijf ondertekende een huurovereenkomst van 15 jaar voor een distributiecentrum dat zal bestaan uit 7750 m² opslagruimte (uitbreidbaar), 1750 m² mezzanine, 5300 m² kantoorruimte en 390 parkeerplaatsen.
Montea zal dit pand verwerven bij de oplevering met een netto aanvangsrendement van 7,3 %. Het nieuwe distributiecentrum zal naar verwachting tegen het eerste kwartaal van 2015 opgeleverd worden.

Schoenakker
In Beuningen heeft Montea een logistiek distributiecentrum verworven op een terrein van circa 20.800 m², aan het knooppunt met de A73 (Nijmegen-Roermond) en de A50 (Zwolle-Eindhoven). Het distributiecentrum is gelegen op Bedrijventerrein Schoenakker en bestaat uit 14.900 m² opslagruimte, en 3000 m² kantoren.

Depa Disposables ondertekent een triple-net huurovereenkomst voor een vaste periode van 10 jaar. Het bedrijf is in de regio reeds op twee verschillende locaties gevestigd, maar wenst zijn activiteiten te bundelen onder één dak. Depa biedt disposables en verpakkingsoplossingen aan die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de moderne foodservice ondernemer. De producten van Depa zijn verkrijgbaar bij de (horeca) groothandel en retail.
Montea zal dit distributiecentrum verwerven aan een netto aanvangsrendement van 7,6%.
Beide transacties in Nederland werden begeleid door Jones Lang Lasall

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws