Hattem: Consmema koopt 11.000 m2 grond op H2O

24 Augustus 2016 – Toeleverancier Consmema heeft besloten het bedrijf te verhuizen van bedrijventerrein ’t Veen naar het vlakbij gelegen bedrijvenpark H2O in Hattem. Consmema en Bedrijvenpark H2O hebben overeenstemming bereikt over de grondverkoop van ruim 11.000 m2. Het bedrijf komt op een zichtlocatie langs de A28. Dit hebben beide partijen meegedeeld.

De aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het nieuwe bedrijfspand is ingediend. Naar verwachting wordt eind 2016 gestart met de bouw en is de nieuwbouw medio 2017 gereed.

Bedrijvenpark H2O is een regionaal bedrijvenpark van 50 hectare, langs de snelwegen A28 en de A50, bij het knooppunt Hattemerbroek. ‘Juist voor bedrijven als Consmema is het Bedrijvenpark H2O ontwikkeld; ruimte bieden aan ondernemers van de Noord-Veluwe. We zijn heel blij met de komst van Consmema’, aldus Piet Tulner, directeur van Bedrijvenpark H2O. Consmema is het 7e bedrijf dat zich vestigt op het bedrijvenpark, na BBQ Slagerij Van Guilik, vissenspecialist Ma Koi, accountants en fiscalisten Veltkamp en Pol, Dispo Medical medische producten en diensten, Muziekbedrijf Souman en haardenproducent Het Warme Huys.

Ruimtegebrek op ’t Veen

Directeur/eigenaar Johan Kooij van Consmema, zegt: ‘Dit is een belangrijke stap voor de groei van het bedrijf. Ruimtegebrek in ons pand op bedrijventerrein ’t Veen in Hattem belemmerde ons in de groeiplannen. Op de nieuwe plek kunnen we onze klanten beter bedienen, zoals het maken van machines waarmee volautomatisch rioolbuizen worden geproduceerd.’

Consmema is in 1924 opgericht (en nog steeds gevestigd) in Hattem. De onderneming vormt nu samen met KTB, en ROTHI de The Machinery Group. Bij Consmema werken momenteel 45 medewerkers.

Het bedrijf is toeleverancier van hoogwaardige producten en doordachte oplossingen in staal, aluminium en RVS. KTB ontwerpt en levert innovatieve speciaalmachines en constructies voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers. Van stand-alone opstellingen tot volledig geautomatiseerde productielijnen en installaties. Rothi is als machinefabriek, gespecialiseerd in machinale verspaning, onderhoud en reparatie, revisie en klein constructiewerk.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws