Hapert: grote kavel op Kempisch Bedrijvenpark verkocht

30 augustus 2016 – Kempisch Bedrijvenpark verkoopt ruim 40.000 m² bedrijventerrein aan MS Schippers uit Bladel. Op het bedrijvenpark wordt een nieuw kenniscentrum, het hoofdkantoor en een fabriek met distributiecentrum gebouwd.

MS Schippers ondersteunt al 50 jaar de veehouder als totaalleverancier voor de veehouderij. De omzet van het bedrijf bedraagt jaarlijks ruim € 80 mln, waarvan het merendeel buiten Nederland, in Europa, wordt gerealiseerd. In Bladel is het hoofdkantoor en een fabriek voor de productie van oormerken gevestigd. In Lommel (B) is een distributiecentrum gelegen. Er zijn in totaal ongeveer 250 medewerkers werkzaam bij het bedrijf.

MS Schippers is voor agrarische ondernemers steeds meer partner voor kennis en expertise over de veehouderij. Het nieuw te bouwen innovatie- en kenniscentrum voor de veehouderij biedt straks de mogelijkheid om 350 gasten te ontvangen. Ook is er ruimte voor start-ups; ondernemende kenniswerkers die voor en samen met MS Schippers nieuwe toepassingen voor de veehouderij ontwikkelen.

A67

Het nieuwbouwplan wordt gerealiseerd langs de A67. Voor de medewerkers en bezoekers wordt een parkeergarage gebouwd langs het naastgelegen motorcrossterrein. De wand van de parkeergarage wordt zo gebouwd, dat het geluid en stof van de crossbaan maximaal worden geabsorbeerd. Met de motorcrossvereniging worden afspraken gemaakt over het medegebruik van de parkeergarage bij crosswedstrijden in het weekend. Binnenkort wordt de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. De start van de bouw is voorzien in het tweede kwartaal van 2017.

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijvenpark, voor grotere bedrijven, gelegen bij Hapert langs de rijksweg A67, midden in de Brabantse Kempen en onderdeel van de Brainportregio. Het bedrijvenpark heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan sinds 2011 45% is verkocht.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws