Haarlemmermeer: SADC draagt Ringdijkpark over

30 April 2015 – Locoburgemeester Tom Horn (Gemeente Haarlemmermeer) heeft het Ringdijkpark geopend. Het park ligt tussen Aalsmeerderbrug en het bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. Het park vormt een groene bufferzone tussen de huizen aan de Aalsmeerderdijk en de bedrijfspanden op het logistieke park en is in nauw overleg met de bewoners tot stand gekomen. Opdrachtgever Schiphol Logistics Park heeft het buurtpark overgedragen aan Gemeente Haarlemmermeer.

In het Ringdijkpark kunnen bewoners van Aalsmeerderbrug wandelen, picknicken, buurtfeesten organiseren of gewoon de hond uitlaten. Het park voegt natuurwaarde toe aan de omgeving én het vormt een groene buffer tussen de woningen en het logistieke bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. Aan de kant van het bedrijventerrein is het gebied opgehoogd. Zo is er niet alleen een visuele scheiding tussen park en bedrijventerrein, maar wordt ook geluidsoverlast vrachtwagens tegengegaan. Bijzonder aan het ontwerp van Delva Landscape Architects is dat het is nauw overleg en samenwerking met de bewoners tot stand is gekomen. Het is daarmee een voorbeeld van samenwerking, oplossingsgericht denken én een natuurlijke overgang van bewonersgebied naar bedrijventerrein. Het ontwerp is uitgewerkt door MUG Ingenieursbureau en uitgevoerd door aannemer J. Den Breejen uit Hoofddorp.

Schiphol Logistics Park is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC. Het is een hoogwaardig bedrijventerrein, gelegen op één van de meest strategische logistieke locaties van Europa ten zuiden van Schiphol. De locatie is geschikt voor grootschalige luchthavengeoriënteerde logistieke bedrijvigheid door de ligging naast de op- en afrit van de A4 en dicht bij de A5 en de A9. Het terrein ligt ook direct aan de nieuwe N201, op 5 minuten van de luchthavenplatforms van Schiphol en heeft bovendien een uitstekende ov-verbinding en eigen bushalte.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws