Haarlemmermeer: Hikvision opent nieuw Europees hoofdkantoor

24 Juni 2016 –  Vrijdag 24 juni heeft de opening plaatsgevonden van het nieuwe Europese hoofdkantoor van het Chinese bedrijf Hikvision Digital Technology op bedrijvenpark De President. Vanuit de locatie in Hoofddorp wordt de Europese Sales & Marketing, distributie en technische ondersteuning gerealiseerd.

Het pand is in opdracht van Hikvision door aannemer Hercuton ontwikkeld en gebouwd. Het bestaat uit een kantoor (inclusief showroom, trainingsruimtes etc.) van 2.000 m2 en een bedrijfsruimte van 4.500 m2 op een perceel van 9.525 m2. Gelegen aan de Dirk Storklaan ligt het pand aan één van de hoofdassen van De President.

Hikvision is wereldwijd marktleider als leverancier van kwalitatief hoogwaardige digitale video-surveillance producten en oplossingen. In de speciaal ingerichte ‘rooms’ wordt in de diversiteit aan mogelijkheden van de producten getoond. Van de beveiliging van retailproducten, kinderkamers en winkelcentra tot bewakingsmogelijkheden in casino’s. Sinds de oprichting in 2001 is het bedrijf indrukwekkend gegroeid. In slechts 15 jaar is Hikvision een wereldspeler met meer dan 17.000 medewerkers geworden, met 14 vestigingen over de gehele wereld, afnemers in meer dan 100 landen en een marktaandeel van meer dan 35% in China.

Hikvision kon niet meer uit de voeten op het naastgelegen Graan voor Visch en verhuisde daarom naar De President. Hier vond men de ruimte en de mogelijkheid om in de toekomst nog verder uit te breiden.De nabijheid van en de snelle verbinding met Schiphol maken het Hoofddorpse bedrijvenpark de ideale vestigingslocatie. Vanuit deze locatie wordt de Europese Sales & Marketing, distributie en technische ondersteuning gerealiseerd. In het pand met kantoor, showroom en trainingsruimtes werken ruim zeventig mensen.

De President

Het bedrijvenpark (ca. 100 hectare groot, waarvan 52 hectare uitgeefbaar) biedt lokale, regionale en internationaal georiënteerde bedrijven hoogwaardige vestigingsmogelijkheden. Sinds de start van de ontwikkeling in 2008 hebben zo’n vijftig grotere en kleinere bedrijven zich reeds gevestigd, waaronder Lexpoint, Staples, Nelson, Master Totaalinrichting en Scotch & Soda. Sky Group (logistieke dienstverlener) en DRT (datacenter) zijn ook gestart met bouw van hun nieuwe pand op De President en zullen later dit jaar hun intrek nemen. Schwalbe Nederland (specialist fietsbanden) en Royal Textile (groothandel in bedtextiel) groeiden uit hun jasje en realiseerden onlangs uitbreiding.

De vraag neemt nog steeds toe. In de eerste fase van deelplan 1 is nog slechts 6,5 hectare beschikbaar terwijl de eerste gesprekken over vestiging op deelplan 2 van de eerste fase (10,7 hectare groot) worden gevoerd. Redenen als de ligging op steenworp afstand van de A4, A5 en het NS station Hoofddorp spelen zeker een rol in de aantrekkelijkheid van het bedrijvenpark, maar ook de directe beschikbaarheid en het actieve en hoogwaardige parkmanagement dragen daar aan bij.

Bedrijvenpark De President is een ontwikkeling van de gemeente Haarlemmermeer en regionale gebiedsontwikkelaar SADC.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws