Haarlemmermeer: Gemeente verlengt samenwerking met Bp Nw-Vennep Zuid

Gezamenlijke marketing moet leiden tot meer vestigers.

20 maart 2014 – De samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente Haarlemmermeer en Businesspark Nieuw-Vennep Zuid is met een jaar verlengd. Dat is bekendgemaakt door wethouder economie, sport en cultuur Adam Elzakalai. Door de handen ineen te slaan willen de gemeente en het bedrijvenpark ervoor zorgen dat nog meer ondernemers de weg naar Nieuw-Vennep Zuid weten te vinden.

De samenwerking komt tot uiting in een gezamenlijk marketingbudget, waarmee de partijen meer structuur kunnen aanbrengen in de communicatie van het park. Door in te zetten op promotie van het park via online adverteren en social media, maar ook door het organiseren van events zoals netwerkborrels, moet er meer reuring op het park ontstaan. Het uiteindelijke doel is om de herkenbaarheid van het park te vergroten en de leegstand nog verder in te perken.

Thomas Hendriksen, voorzitter van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid, is blij met de nieuwe  deal. Hij noemt de verlening een logische stap: “Het park is zeer goed bereikbaar, veilig en herkenbaar. Het is, mede dankzij het uitgebreide parkmanagement dat zorgt voor het beheer en onderhoud van het park, één van de best functionerende parken van Nederland. Door ook in 2014 gezamenlijk op te treden met de gemeente kunnen we onze toppositie verder versterken.”

Centrale gedachte achter het nieuwe communicatieplan van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid is om het park in de markt te zetten als een product. Hendriksen: “Het is goed voor de algehele bekendheid van het park om als één geheel naar buiten te treden, in plaats van alle losse panden los op de markt te zetten.

De eerste deal tussen de gemeente en het bedrijventerrein werd vorig jaar april gesloten. Voormalig wethouder Arthur van Dijk gaf toen het startsein voor de samenwerking, die ervoor moest zorgen dat er meer structuur werd aangebracht in de gezamenlijk ambitie om het park nog beter als product in de markt te zetten. Het afgelopen jaar is daar hard aan gewerkt. Een van de hoogtepunten was de opening van de nieuwe N207 bij het park, door gedeputeerde Elizabeth Post.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws