Haarlemmermeer: Bouwinvest koopt 100 woningen in Cruquius

10 Januari 2016 – Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Residential Fund, met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM een koopovereenkomst gesloten voor de aankoop van 100 vrije sector huurwoningen in de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius.

De woningen zijn onderdeel van het nieuwe woongebied Landgoed Wickevoort in Cruquius, gelegen tussen de plaatsen Heemstede, Hoofddorp en Haarlem. AM, woningstichting Eigen Haard en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN), herontwikkelen het bestaande terrein naar een bijzonder woongebied met sport-, zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van de Cruquiushoeve, een zorglocatie van SEIN, onder de naam Landgoed Wickevoort.

De vrije sector huurwoningen zijn gemiddeld 125 m² en worden gevarieerd afgewerkt. Daarbij zijn de woningen energieneutraal met een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0, die wordt gerealiseerd door de voorziening van een duurzaam energiesysteem met een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming.

Naast de honderd vrije sector huurwoningen worden ongeveer 225 sociale huurwoningen en 425 koopwoningen gerealiseerd.  AM draagt zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gebied.

Volgens planning wordt eind 2017 gestart met de bouw. De verwachte oplevering is begin 2019.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws