Haarlemmerliede: Molenaar Haarlem naar PolanenPark

3 November 2015 – Molenaar Haarlem vestigt zich binnenkort op bedrijvenpark PolanenPark. Onlangs is de kavel officieel aan Molenaar Haarlem overgedragen. Op een perceel van 6.800 m2 zal een kantoor, loods en buitenopslag worden gerealiseerd. De verwachting is dat de nieuwe bedrijfslocatie in het eerste kwartaal van 2016 in gebruik zal worden genomen.

Molenaar Haarlem, een verhuur- en handelsbedrijf in stalen en kunststof rijplaten, kraan- en loopschotten, is al ruim 130 jaar in Haarlemmerliede gevestigd. De huidige locatie was niet optimaal meer vanwege de smalle toegangsweg dwars door de dorpskern. Een geschikte nieuwe locatie voor uitbreiding werd gevonden in PolanenPark: een toplocatie met ruimte voor de hogere milieucategorieën. Duurzaamheid en representativiteit staan hier hoog in het vaandel. PolanenPark is daarmee ook voor Molenaar een zeer geschikte locatie in de metropoolregio Amsterdam.

Regionale gebiedsontwikkelaar SADC heeft Molenaar Haarlem een nieuw onderkomen weten te bieden, in nauwe samenwerking met de aandeelhouders van PolanenPark (gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Provincie Noord-Holland, RON en SADC). Molenaar Haarlem heeft zich in het verkoopproces laten bijstaan door Schenk Makelaars Consultants. Zowel voor  SADC, voor Molenaar en voor de regio –  in het bijzonder voor het dorp Haarlemmerliede – is dit een goede oplossing. Samen met de reeds gevestigde partijen zoals Air Products, itsme en PostNL is de ontwikkeling van PolanenPark hiermee goed op gang gekomen.

PolanenPark is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC. PolanenPark is de zichtlocatie bij het knooppunt Rottepolderplein (A9/A200) en biedt dankzij de ligging aan de A9 bij Schiphol en de A5 bij Amsterdam een prima aansluiting op het landelijke snelwegennet. Daarnaast grenst PolanenPark direct aan de Ringvaart Haarlemmermeer, waar een eigen laad- en losruimte is. PolanenPark is een bijzondere locatie omdat het met een hoogwaardige uitstraling ruimte biedt aan bedrijven uit de hogere milieucategorieën, in het hart van de Metropoolregio. Molenaar Haarlem is het vierde bedrijf op PolanenPark. Eerder vestigden zich al Air Products en PostNL. En itsme is onlangs met de bouw van haar nieuwe bedrijfspand gestart.

Klik hier voor meer informatie over PolanenPark.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws