Haarlem: Nieuwe winkels en kantoor in voormalig postsorteercentrum

Cobraspen ontwikkelt een nieuw winkelcentrum op het voormalige Expeditieknooppunt (EKP) aan de Westergracht in Haarlem.

Cobraspen ontwikkelt een nieuw winkelcentrum op het voormalige Expeditieknooppunt (EKP) aan de Westergracht in Haarlem. Het terrein heeft jarenlang dienst gedaan als postsorteercentrum van PTT Post en in de laatste jaren was de gemeente Haarlem in een van de gebouwen gevestigd. Het terrein, dat Cobraspen in 1995 overnam van PTT Post, krijgt nu eindelijk een nieuwe invulling die is afgestemd op de behoeftes in de buurt, met de nieuwe naam Plaza West.


Twee kenmerkende gebouwen worden hergebruikt en krijgen een nieuwe invulling. In het rechter gebouw (B-gebouw) en in het souterrain komen 8000 m² detailhandel en andere voorzieningen. Getekend hebben onder andere Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Aldi. In het souterrain wordt een filiaal van de Action gevestigd. Er is een vergunning aangevraagd voor de Action, een KidsZoo speelparadijs en een Fit for Free sportcenter.
In het linker pand (A-gebouw) komt een flexibel kantoorconcept van 9000 m², The Office Hotel genaamd. Hier was voorheen de gemeente gevestigd.

Het voormalige postkantoor aan de voorkant is inmiddels gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe entree van het winkelcentrum. De gehele ontwikkeling biedt volgens Cobraspen een zeer ruime parkeergelegenheid. Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid van circa 250 woningen. Deze wil de ontwikkelaar realiseren als de markt zich hersteld heeft.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws