Haarlem: gemeente start verkoop kantoren Brinkmannpassage

6 Januari 2016 – De gemeente Haarlem is per 5 januari 2016 gestart met het gestructureerde verkoopproces van het kantorendeel van de Brinkmannpassage in Haarlem.

De Brinkmannpassage is gelegen in het hart van het centrum van Haarlem aan de Grote Markt. Het betreft een totaal van circa 8.900 m² bvo, gelegen op de tweede tot en met de vijfde verdieping. De gemeente is eigenaar van de kantoorruimte die leeg is gekomen door het vertrek van de gemeentelijke dienst naar het nieuwe stadskantoor, dat deel uitmaakt van het Raaks. De mogelijkheid bestaat om hier circa 5.000 m² bvo aan toe te voegen.
Al in oktober 2014 maakte de gemeente bekend dat zij het verkoopproces zou opstarten. In het bestemmingsplan ‘Oude Stad’, vastgesteld in de zomer van 2013, zijn de ruimtelijke kaders vastgelegd van het beeldkwaliteitsplan, alsmede de functionele mogelijkheden. De locatie kent een ‘Centrum-3’ bestemming, waardoor de bestemming functioneel zeer ruim is en dus goede mogelijkheden voor herontwikkeling geeft.

In 2014 sprak de gemeente de verwachting uit dat geïnteresseerde kopers van het onderliggende winkeldeel eveneens de kantoorruimte in het oog zouden hebben. Dan zou een integrale herontwikkeling gerealiseerd kunnen worden door de nieuwe eigenaar. Blijkbaar is daar geen sprake meer van.
Het uitgangspunt is dat de ruim 10.000 m² grote Brinkmann Passage een ‘winkelparel in het centrum van Haarlem’ moet worden in combinatie met onder meer aantrekkelijke appartementen op de kantooretages. Geïnteresseerde kopers kunnen vooraf de mogelijkheden met de gemeente bespreken.
Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten uit Amsterdam begeleidt het verkoopproces namens de gemeente Haarlem.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws