Den Haag: TH Real Estate koopt Haagsche Zwaan

19 December 2019 – TH Real Estate’s European Cities Fund heeft het kantoorgebouw De Haagsche Zwaan in Den Haag gekocht van Capreon.

Geruchten in de markt spreken van een koopsom rond € 70 mln.

Het kantoorgebouw is de 12de acquisitie voor het pan-Europese fonds. De Haagsche Zwaan is een prominent kantoorgebouw met een totaal verhuurbaar oppervlakte van circa 18.500 m² kantoorruimte alsmede 237 parkeerplaatsen.

Het gebouw staat in het hart van het Beatrixkwartier, de meest gewilde kantoorlocatie in Den Haag. Het object is volledig verhuurd aan internationale gebruikers, zoals blue-chip corporates, Deloitte, Kuwait Petroleum en Royal Haskoning DHV.

Capreon kocht het gebouw in 2017 voor € 48,15 mln. De aanzienlijk hogere verkoopprijs is het gevolg van de veranderde markt en de betere verhuur. Deze laatste verkoop betreft een aandelentransactie.

Het 20 verdiepingen tellende kantoorgebouw is gelegen nabij het centraal station van Den Haag met goede toegang tot de snelweg A12. Beatrixkwartier als kantoorlocatie is populair bij huurders, o.a. door de aanwezigheid van restaurants, winkels en een viersterrenhotel.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws