Den Haag: Stichting Cordaid huurt 1900 m² in Sijthoff City

20 Februari 2019 – Stichting Cordaid heeft een langjarig huurcontract getekend voor 1900 m² in Sijthoff City aan de Grote Marktstraat 43 in Den Haag.

Sijthoff City staat op een bruisende en centrale plek aan een van de drukste winkelstraten in Den Haag. De Grote Marktstraat verbindt verschillende winkelgebieden tussen het Spui en de Grote Markt. Daarnaast is de locatie ook dichtbij het politieke centrum, Den Haag Nieuw Centrum en het Wijnhavenkwartier. Bus- en tramhaltes bevinden zich binnen een minuut lopen. Ook op loopafstand bevinden zich vier parkeergarages, die goed bereikbaar zijn vanuit andere steden. Sijthoff City heeft het Breeam-certificaat Very Good ontvangen voor de Nieuwbouw Ontwerpfase en is in het bezit van een Energielabel A.

Verwoest door brand
Sijthoff City kent een rijke geschiedenis. In 1934 werd het oorspronkelijke Sijthoff-gebouw, genoemd naar uitgever Albertus Willem Sijthoff jr., in gebruik genomen door de Haagse Courant. Het pand werd volledig verwoest door een brand in 1976 en in de jaren ’80 kwam er nieuwbouw voor in de plaats. Dit gebouw werd vanaf 2013 volledig herontwikkeld door JP van Eesteren, naar een ontwerp van V8 Architects.

Het gebouw bestaat uit 11.500 m², waarvan 6300 m² kantoorruimte en 4800 m² winkelruimte. Deze herontwikkeling past precies in het plan van de gemeente Den Haag om van de Grote Marktstraat een winkelstraat te maken die kan wedijveren met de grote winkelstraten in Europese hoofdsteden.

Met de verhuur aan Cordaid blijft er in Sijthoff City nog 2500 m² kantoorruimte beschikbaar voor verhuur. Daarnaast zijn er nog een aantal units op flexibele basis te huur in het Business center van Sijthoff City.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws