Den Haag: Maleisische belegger koopt Marriott-hotel

26 Maart 2018 – De Maleisische belegger YTL heeft het Marriott-hotel in Den Haag gekocht, het voormalige Bel Air-hotel.

De beursgenoteerde YTL Corporation Berhad is een geïntegreerde ontwikkelaar en investeerder met uitgebreide activiteiten in onder meer Maleisië, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Indonesië, Australië, Japan en China. De kernactiviteiten van de YTL-groep omvatten nutsbedrijven, bouwcontracten, cementproductie, projectontwikkeling en investeringen, hotelontwikkeling en -beheer, e-commerce-initiatieven en internetgebaseerde onderwijsoplossingen en -diensten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kuala Lumpur.

Dit is de eerste aankoop van YTL in continentaal Europa, de belegger heeft het hotel gekocht van een Amerikaanse investeerder. Het Marriott hotel is gelegen aan de Johan de Witlaan 30, in de Internationale Zone van Den Haag. Het beschikt over 306 kamers. Tot de hotelfaciliteiten behoren onder meer een bar, lounge, restaurant met terras, fitnessruimte, parkeergelegenheid voor 150 auto’s, vergaderzalen en een congreszaal. Sinds 2016 prijkt de naam van de internationale hotelketen Marriott op de gevel. Het hotel was toen net voor € 10 mln gerenoveerd. Tegelijkertijd nam Marriott ook de exploitatie over van het Manhattan hotel in Rotterdam, recht tegenover het centraal station.

Een koopsom is niet bekend gemaakt.

Hoteltransactievolumes in Nederland zijn in 2017 meer dan verdubbeld ten opzichte van de cijfers van 2016 en bereikten ongeveer € 1,8 mrd. In 2017 groeide de omzet per beschikbare ruimte met meer dan 12% in Den Haag, gedreven door een stijging van de gemiddelde hotelbezetting van de stad, van 67% naar 72%.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws