Den Haag: DHG verkoopt voormalige ABN Amro-kantoor

24 Oktober 2018 – DHG heeft het voormalige ABN Amro-hoofdkantoor aan de Kneuterdijk in Den Haag verkocht aan UBM Development. Die gaat het verbouwen tot een hotel.

De verkoopprijs bedroeg € 28,5 mln. Het markante gebouw is door architect ir. H.F. Mertens in 1923 ontworpen en was tot 2017 het hoofdkantoor van ABN Amro Den Haag. In totaal heeft het pand een verhuurbaar oppervlak van circa 9500 m² verdeeld over 7 lagen, inclusief een tweelaagse openbare parkeergarage met 87 parkeerplaatsen en een dienstwoning.

De nieuwe eigenaar is UBM Kneuterdijk, onderdeel van het Oostenrijkse beursgenoteerde UBM Development, een van de grootste hotelontwikkelaars in Europa. Zij zullen het kantoor gaan verbouwen tot een hotel met 220 kamers met horeca. Ook de naastgelegen dienstwoning zal UBM in haar plan betrekken.

DHG heeft het pand op risico gekocht zonder toezeggingen van de gemeente. Na de aankoop heeft DHG het voortouw genomen om een vergunning en herbestemming te realiseren. Het plan dat bij de gemeente was ingediend om een hotelbestemming op het pand te krijgen is toen goedgekeurd. In totaal mogen er nu maximaal 220 hotelkamers worden gerealiseerd en is er ruimte voor horeca op de begane grond.

Willem Slager, partner van DHG, over de verkoop: “De reden dat we het pand hebben verkocht is omdat wij een grote logistieke ontwikkelportefeuille aan het opbouwen zijn . Dit transformatieproject heeft een zeer lange doorlooptijd, dus wij willen ons liever richten op onze core business. UBM bleek de beste partij om dit project aan over te dragen.”

DHG is volop bezig met haar logistiek pijplijn. Er is circa 750.000 m² aan logistiek voor de komende 2 tot 3 jaar in ontwikkeling. Daarvan zijn er al een aantal gerealiseerd en opgeleverd en zijn al bijna 200.000 m² aan huurcontracten afgesloten.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws