Groningen: UWV huurt bij in Cascade-complex

4 mei 2020 – PingProperties heeft onlangs de huurovereenkomst met het uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, beter bekend als UWV, uitgebreid voor het Cascade-complex in Groningen.

Het UWV breidt zijn contract uit met circa 460 m² en hiermee komt het totaal verhuurde vloeroppervlak aan UWV uit op 4862 m². Het UWV is een vaste en grote huurder binnen het Cascade-complex in Groningen en had recentelijk aangegeven uit te willen breiden in de regio waarbij de keuze op de locatie in Groningen was gevallen.

Diverse overheidgerelateerde huurders – RVB, UWV en Kadaster – hebben eveneens langjarige huurcontracten in het complex. PingProperties Corporate Office fonds IV heeft intussen zeven van de negen Cascade-gebouwen in bezit.

Het Cascade-complex ligt direct naast het Centraal Station van Groningen. Het complex is een van de grootste Rijksverzamelkantoren van Nederland. Het biedt huisvesting aan 17 verschillende rijksdiensten. In 2011 werd een eerste deel aangekocht. De jaren erna zijn via twee transacties de andere gebouwen aangekocht waardoor bijna het gehele complex thans in eigendom is van het fonds is. Het Cascade-complex wordt gefaseerd verduurzaamd naar Energielabel A.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws