Groningen: hoogste punt bereikt van De Trefkoel

7 December 2016 – Trebbe heeft het hoogste punt bereikt van De Trefkoel fase 2 in Groningen. Nijestee wordt eigenaar van het wooncomplex met 465 studenten- en starterswoningen.

De Trefkoel, naar ontwerp van architect Kenk, maakt deel uit van de herstructurering en versterking van het centrumgebied van de wijk Paddepoel, een uitbreidingswijk uit de jaren 50-60. Het gebouw wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase, een woongebouw met 73 huur- en zorgwoningen, is door Trebbe in 2013 opgeleverd. De tweede fase omvat een woontoren met 15 etages (45 meter hoog) en een flat van vijf verdiepingen. Die bieden plek aan 465 appartementen voor studenten en jongeren en gemeenschappelijke voorzieningen. Met de realisatie van het complex krijgt de hele wijk een impuls.

De Trefkoel wordt als een van de eerste nieuwbouwprojecten in Nederland volledig aarbevingsbestendig uitgevoerd. De wijzigingen als gevolg van de nieuwe richtlijn werden door constructeur ABT/Wassenaar Seismisch Advies, architect Kenk en Trebbe direct verwerkt in het ontwerp en het BIM-model.

Nijestee is met ruim 13.000 huurwoningen de grootste corporatie in de stad Groningen. Ongeveer 22.000 mensen huren een woning van Nijestee.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws