Groningen: Topshelf opent in V&D-pand Grote Markt

5 December 2016 – In navolging van de openingen in Arnhem en Nijmegen is op 1 december de derde vestiging van Topshelf in Nederland geopend, nu in Groningen. De winkel aan de Grote Markt is 10.000 m² groot en bood vroeger onderdak aan de V&D. Het wederopbouwpand uit 1958 is eigendom van IEF Capital. Het is de afgelopen maanden grondig gerenoveerd, waarbij ondermeer asbest is verwijderd en technische installaties vernieuwd.

Topshelf is een warenhuis met vooral sportartikelen, maar ook andere kleding en producten. De formule werd in 1996 gestart door Inge van Kemenade en is uitgegroeid tot een warenhuisketen in het middelste marktsegment met inmiddels 3 vestigingen. De retailer werkt ook met een shop-in-shopformule.
In Arnhem, Nijmegen en Groningen is de winkel geopend in een voormalig V&D pand. In Arnhem en Groningen is in hetzelfde pand een La Place restaurant te vinden. Thans worden voorbereidingen getroffen voor de opening van de vierde vestiging in het voorjaar van 2017 in Alkmaar, eveneens een voormalige V&D locatie.

Vijf oudere winkels in Leerdam, Beuningen, Cruquius, Rotterdam en Utrecht zijn omgedoopt tot Sportsworld. Deze zijn gelegen aan grootschalige winkelboulevards.

Retail Property Management (RPM) bracht namens Topshelf de transactie met IEF Capital tot stand en begeleidt Topshelf ook bij de verdere expansie.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws