Groningen: Siemens naar Healthy Ageing Campus

18 augustus 2014 – Het Duitse technologieconcern Siemens opent een vestiging op de Healthy Ageing Campus in Groningen. In het researchcentrum gaan ongeveer 30 medewerkers aan de slag. Dit heeft Siemens Nederland bekend gemaakt.

‘Gelet op de groei van de activiteiten van Siemens in het noorden van het land op het gebied van de medische technologie en medisch onderzoek en de al langer bestaande activiteiten inzake olie en gas (Groninger gasveld) , de gebouwentechniek, alsmede de recentelijk verworven grote projecten in windenergie, is een nieuwe vestiging in Groningen hiervan een logisch gevolg’, aldus Siemens.

De komst van Siemens naar de campus is een logische. Het hart van het gebied is het UMCG, het universitair Medisch Centrum Groningen. Siemens werkt op verschillende terreinen al samen met het UMCG. Veel van de medische beeldvormende apparatuur en gerelateerde IT-infrastructuur, is geleverd door Siemens Healthcare. Daarnaast zullen Siemens en het UMCG vanaf dit najaar gaan samenwerken op het gebied van Personal Healthcare, een ontwikkeling waarbij informatie uit medische apparatuur wordt geanalyseerd en ingezet bij het individualiseren van de gezondheidszorg. Ook  leverde het concern dit jaar de grootste brandmeldinstallatie van Europa voor het universitair medisch centrum. 

Siemens en het UMCG zullen vanaf dit najaar nu ook nauw gaan samenwerken op het gebied van Personal Healthcare, een ontwikkeling waarbij informatie (zg. big data) uit medische apparatuur wordt geanalyseerd en ingezet bij het individualiseren van de gezondheidszorg. Zorg dus die toegesneden is op de individuele patiënt. Siemens en UMCG worden op dat wetenschappelijke gebied strategische partners.

Bestuursvoorzitter Jos Aartsen is blij met de komst van Siemens: ‘Wij zijn al langere tijd in gesprek met Siemens en werken bijvoorbeeld al samen in het Center for Medical Imaging – North East Netherlands. De expertise die Siemens Healthcare wereldwijd heeft opgebouwd komt goed van pas bij het realiseren van de nieuwe Healthy Ageing Campus. Het UMCG ziet in Siemens een innovatieve partner om samen te bouwen aan de toekomst van gezondheid.’

Met Siemens heeft de Healthy Ageing Campus er een belangrijke partner bij. De vestiging van een groot concern staat  bovenaan de wensenlijst van de campusdirectie.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws