Groningen: PingProperties nu volledig eigenaar Cascade-complex

1 September 2015 – PingProperties heeft, ten behoeve van het PingProperties Corporate Office fund IV, het eigendom van het Kadaster aan de Emmasingel 4 in Groningen verworven. De aankoop is op full-equity basis (zonder financiering) tot stand gebracht. Het gebouw bestaat uit circa 3800 m² en 48 parkeerplaatsen in het centrum van Groningen en maakt deel uit van het kantorencomplex Cascade.

Het Cascade-complex ligt in het centrum van Groningen, direct bij het centraal station. Het complex heeft veel door de overheid gerelateerde huurders, die hier al sinds de realisatie van het complex in 1997–2000 gehuisvest zijn. De gebouwen zijn langjarig verhuurd aan diverse overheidsdiensten.
PingProperties Corporate Office fund IV (gestart in 2011) heeft reeds eerder het eigendom van andere delen van het Cascade-complex verworven. Van de negen Cascade-gebouwen zijn er nu zeven in bezit van het fonds. De aankoop betreft daarmee een strategische uitbreiding met een visie op de toekomst. PingProperties gelooft in bestaande bouw op strategische stationslocaties.
Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de rechten die daar bij horen, zoals eigendom en hypotheek. De Dienst van het Kadaster is in 2008 verhuisd naar dit gebouw op het Cascadeplein. Per 2009 is de vestiging in Leeuwarden gesloten en zijn de medewerkers overgeplaatst naar de vestiging in Groningen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws