Groningen: Nieuwe huurders Laan Corpus den Hoorn

29 november 2019 – Als gevolg van meerdere transacties is het kantorencomplex aan de Laan Corpus den Hoorn 102 in Groningen bijna volledig verhuurd.

Het complex, met een totale vloeroppervlakte van 15.000 m² kantoorruimte, staat naast het Martini Ziekenhuis. Voor de verhuur zijn nu nog twee casco gerenoveerde en aaneengesloten verdiepingen van ieder 625 m² beschikbaar.

De eigenaar heeft in de afgelopen maanden overeenstemming bereikt over de verhuur en verlenging van meer dan 12.000 m² met diverse bestaande en nieuwe huurders.

Nieuwe huurders zijn VNN en Simplicate werden verwelkomd als nieuwe huurders.

VNN heeft een nieuwe langjarige huurovereenkomst getekend voor 3000 m² en bijbehorende parkeerplaatsen. Het werd daarbij geadviseerd door Rianne Westerveen.

Simplicate heeft een langjarige huurovereenkomst getekend voor 630 m² kantoorruimte en bijbehorende parkeerplaatsen. Het werd daarbij geadviseerd door Tijssen & Vos.

De verhuurder werd bij het aantrekken van beide nieuwe huurders geadviseerd door Boekenrode Makelaars.

Daarnaast heeft de verhuurder de afgelopen maanden met diverse zittende huurders overeenstemming bereikt over langjarige verlengingen. Het betreft onder meer ING (4000 m²), Lentis (4000 m²) en HSK (350 m²). Bij de verlenging met Lentis werd de verhuurder eveneens geadviseerd door Boekenrode Makelaars.: Altera verkoopt 150.000 m² bedrijfsruimte aan Europa Capital

2 december 2019 – Vastgoedbelegger Altera verkoopt een portefeuille van ruim Europa Capital verdeeld over logistiek en bedrijfsverzamelvastgoed aan Europa Capital.

De tien vrijwel volledig verhuurde assets hebben huurders als Jusda NL, Pantos Logistics Benelux, CWT Commodities Metals, Sligro en Ikea.

De portefeuille is geconcentreerd op de belangrijke logistieke hotspots in Nederland en bedrijfsterreinen nabij stedelijke concentraties. Actief management van Altera heeft geresulteerd in een hoge bezettingsgraad en een portefeuille van hoge kwaliteit. Logistiek en bedrijfsverzamelvastgoed staat in de beleggersmarkt nog steeds volop in de belangstelling, zowel vanuit binnen- als buitenland. In samenspraak met zijn aandeelhouders heeft Altera besloten om gebruik te maken van de gunstige marktcondities voor de verkoop.

De focus ligt nu weer volledig op de kernactiviteiten van Altera: de retailportefeuille, gericht op gemakswinkelen in wijkwinkelcentra en supermarkten, en de sterk groeiende residentialportefeuille, gericht op duurzame en jonge middensegment huurwoningen.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws